vineri, 12 noiembrie 2010

Berzei-Buzeşti


Noul bulevard Uranus se va deschide cu preţul demolării mai multor case de epocă de pe calea Buzeşti şi strada Berzei. Hala Matache, unde făceam piaţa cu bunicul meu,


fostul cinema Feroviar care era vecin cu librăria de unde mi-am cumpărat primele cursuri universitare,


hotelul Marna,


atelierul de legătorie unde mi-am copertat lucrarea de diplomă,


toate acestea vor deveni amintire. Am făcut împreună cu Diana cîteva fotografii în mai 2009. Despre aceeaşi zonă aflaţi şi de la Bucureştii vechi şi noi şi Unknown Bucharest.





4 comentarii:

  1. am vieţuit acolo aproape doi ani, aveam toată mansarda unei case de care mă leagă amintiri dintre cele mai calde..
    un amănunt capital: puţini ştiu că pe una dintre casele de pe Buzeşti o plăcuţă comemorativă dă veste că Eminescu şi Veronica au petrecut o vreme acolo, prin 1881

    RăspundețiȘtergere
  2. Bunicii mei au locuit pe strada Virgiliu, foarte aproape de Berzei. Iar facultatea am făcut-o pe Polizu, la Chimie, vizavi de maternitatea unde am venit pe lume.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cineva spunea ca n-o sa faca acum monumente din toate locurile prin care a trecut Eminescu. Am inteles de pe alt blog ca urmeaza Piata Matache. Am sperat ca " muta" Hotelul Marna.
    Vocifereaza prefectul. Ar mai fi o asociatie, , ceva legat de niste contestatii si o procedura,cai de atac, Inspectoratul in Constructii nu se baga, di patrimoniu probabil ca au iesit repede in interes public. Ma intreb daca a fost macar vreo stire de 5 minute pe vreun post tv.N-am avut rabdare sa ma informez ce e cu anularea autorizatiei de demolare, pentru ca deja s-a demolat. Si as fi avut pretentii de la cei dela arhitectura sa ia atitudine, ca mari artisti si pastratori de valori ce se cred ! Cu exceptia catorva proprietari nemultumiti de conditiile de expropriere ( termen si bani, desi am intels ca si asta a fost preferential, functie de pile), opinia generala e in sensul ca oprescu face un lucru bun, fiind o zona insalubra, cu tigani, ruine, prostituate, oprescu avand de partea lui nemultumirea vis-a-vis de trafic si promisiunea ca bulevardul o sa-l aeriseasca. Oricum, il suspectez ca trebuia sa asigure lucri, contracte ( arhitectura, constructii), mai ales pe timp de criza cand scartie piata dar poti sa scoti bani de la stat.

    Poate am fost incoerenta in exprimare dar am scris din postura unui care nu este de acord cu proiectul( am vazut si o macheta pe net) si nu cu ideea de bulevard in sine , ci cu solutia gasita.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua! As dori sa folosesc fotografia cu legatoria. Se poate?

    RăspundețiȘtergere