luni, 15 noiembrie 2010

Hardton


Am redescoperit rockul de cînd ascult Rock FM. Astăzi se aude în FM mult mai puţin rock şi era nevoie de un asemenea post de radio, care difuzează inclusiv rock românesc din anii de glorie ’70 şi ’80. Îmi amintesc că în perioada cînd eram licean, îmi plăcea foarte mult o trupă din Tîrgovişte, Hardton. Solista vocală, Georgeta Tudor, era tare de tot. Au apărut cu două cîntece, Destin şi Drumul vieţii, pe compilaţia Rock 7, apoi au dispărut în neant ca şi cum n-ar fi existat niciodată. Povestea completă a trupei, care s-a reunit şi îşi va lansa în curînd primul album, se află pe noul site Hardton. Sper să îi pot asculta şi vedea mai des, pentru că muzica lor merită să fie promovată.

vineri, 12 noiembrie 2010

Berzei-Buzeşti


Noul bulevard Uranus se va deschide cu preţul demolării mai multor case de epocă de pe calea Buzeşti şi strada Berzei. Hala Matache, unde făceam piaţa cu bunicul meu,


fostul cinema Feroviar care era vecin cu librăria de unde mi-am cumpărat primele cursuri universitare,


hotelul Marna,


atelierul de legătorie unde mi-am copertat lucrarea de diplomă,


toate acestea vor deveni amintire. Am făcut împreună cu Diana cîteva fotografii în mai 2009. Despre aceeaşi zonă aflaţi şi de la Bucureştii vechi şi noi şi Unknown Bucharest.